Kalendarium 2006

2006-04-22 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway
2006-05-07 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2006-05-27 - 6 timmars långlopp, Kinnekulle Ring
2006-06-17 - 6 timmars långlopp, Anderstorp Scandinavian Raceway
2006-08-27 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2006-09-16 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway

2008 2007 2006 2005

Racerapport Sturup Raceway 2006-04-22

Första tävlingen på året skulle gå av stapeln på Sturup Raceway utanför Malmö. Erik och Tobias hade anslutit till Lilla Edet på torsdagkväll för att göra klart de sista förberedelserna inför tävlingen. Torsdagkvällen gick åt till dekalmontering och lastning av den nya lastbilen. Alla var laddade och hade sett fram emot premiären i flera månader. Allt blev klart vid 03:00 på morgonen. Trötta men optimistiska somnade vi. Årets första tävling skulle vi vara en person mindre. Det var Robert som hade sett till att ordna andra aktiviteter samma dag som tävlingen. Han befann sig i Frankrike för lite höghöjdsträning, dock i våra färger.

Efter sex timmars resa kom vi fram till Sturup vid 18:00 tiden. Avlastning och tältuppsättning. Vi har inte riktigt fått in rutinen för detta ännu så det tog oss en bra stund. Så länge att vi inte hann besiktiga bilen. Får väl göras imorgon bitti. Vid 23:00 anslöt resten av teamet från Stockholm till ett regnigt Sturup. Strategin gjordes upp och alla somnade omgående, glada över att slippa tälta som vi gjorde förra året.

Upp vid 7:00 för besiktning och frukost. Eftersom motorn var nyrenoverad och inte hade blivit ordentligt inkörd så fick träningspasset tas i lugnt tempo. Tyvärr så upptäcktes ett oljeläckage som fick åtgärdas. Detta betydde att vi inte hann sätta någon bra träningstid och fick starta sist. Joakim startade och avancerade upp genom fältet. Efter ett fullt 90 minuters pass tog Tobias över. Joakim hade då kört upp oss från 32:a plats till 9:e plats. Tobias körde cirka 20 minuter, sen var det dags för tankning. Tankningen gick bra men kunde ha tagits något senare då det fortfarande fanns en hel del bensin kvar i bilen. Efter tankning och förarbyte hade vi tappat till 15:e plats. Tobias laddade på bra, nästan för bra ibland. Var nära att fastna i sanden efter start- och målrakan med bromsarna låsta. Men, han klarade sig och fortsatte stintet ut. Vi hade nu tagit oss upp till 11:e plats. Snabbt förarbyte till Joakim. Han fortsatte avancera och efter fyra timmar låg vi åter på nionde plats. Joakim hade dock observerat att det blivit halkigare och svårare att köra. Tobias tog över för ett kort stint efter tankning nummer två. Denna funkade bättre och vi hade endast 2 liter kvar i tanken. Bra jobbat tankpersonalen. Tobias fortsatte med sämre och sämre fäste. Till sist gav höger framdäck upp helt och vi fick ta in bilen för ett däcksbyte. Detta gjorde att vi tappade vår topp 10 placering och fick ta oss över mållinjen på en femtonde plats. Detta gav oss 51 poäng.

Vi får känna oss nöjda med denna placering. Lite otur gjorde att vi inte blev topp tio, men det var första tävlingen som vi var utan Robert och det känns bra att vi klarade av att ta bilen i mål utan hans hjälp. Optimismen är hög inför nästa tävling. Då tror vi på en riktigt bra placering.

Stort tack till alla våra sponsorer.

Copyright 2008 Ciceron Motorsport