Kalendarium 2006

2006-04-22 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway
2006-05-07 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2006-05-27 - 6 timmars långlopp, Kinnekulle Ring
2006-06-17 - 6 timmars långlopp, Anderstorp Scandinavian Raceway
2006-08-27 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2006-09-16 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway

2008 2007 2006 2005

Racerapport - Ring Knutstorp 2006-05-07

Uppladdningen inför tävlingen var bra. Vi hade gjort en hyfsad tävling på Sturup och allt hade fungerat bra där förutom den olyckliga punkteringen. Lite normal underhållsservice på bilen och lite finslipande av diverse detaljer runtomkring. Åkte ner till Knutstorp kvällen innan och satte upp tält och gjorde iordning allt inför nästa dag. Grillningen stod Johan för som vanligt och det var mycket gott.

Vaknade vi sjutiden för lite frukost. Träningen började med att Tobbe fick lite uppvärmingen sedan stod Joakim på tur och sist så skulle Robert se vad för tider som kunde presteras. Han lyckades få ett hyfsat fritt spår och satte tionde snabbaste tid. Det bestämdes att Robert skulle få ta starten.

Staren gick bra. Kom igenom första kurvan på tionde plats. Sen kom Robert verkligen igång. Glatt påhejad från depån tampades han hårt med ATMs Porsche. De bytte position flera gånger under första halvtimmen. Sen small det. Vid nerväxlingen efter start och målrakan gick både första och tredje växeln i. Robert kopplade ur och rullade ut i sanden. Efter bogseringen in till depån konstaterades att växlellådan hade gett upp. Inget att göra, reservlådan stod hemma i garaget eftersom ingen trott att denna lådan skulle gå sönder efter bara 7 timmars drifttid totalt sen renovering. Luften gick helt ur teamet som inte kunde förmå sig att göra något annat än att äta lunch. Som tröst ordnade Lena och Sanna så att vi fick bananasplit till efterätt. Nu kändes det lite bättre. Tältet och bilen lastades och den bilburna delen av teamet begav sig hemmåt. Robert och Joakim fick snällt vänta tills målgång inann de kunde ta lastbilen och åka hem.

Efter lite detektiv arbete hos Tractive så hittades problemet. Det var ett litet clips som håller spärren som gör att det inte går att få i två växlar samtidigt som hade flyttat på sig ca 1 mm. Detta hade gjort att ettan och trean gick i samtidigt. Ibland är marginalerna små. Nytt hus, ingånde axel och ettan och backdrevet. Inte alltför stor reparation och på tisdagen hade vi en ny fungerande växellåda.

Nya tag om två veckor på Kinnekulle Ring. Hemmabana för oss eftersom det bära är en timmes resa dit från Lilla Edet.

Stort tack till alla sponsorer som gör det möjligt för oss att ha så här kul.

Joakim, Robert, Erik, Lena, Sanna, Johan, Daniel, Tobias

Copyright 2008 Ciceron Motorsport