Kalendarium 2008

2008-05-11 - 6 timmars långlopp, Kinnekulle Ring
2008-06-14 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-07-06 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway
2008-08-24 - 6 timmars långlopp, Falkenberg Motorbana
2008-09-07 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-10-04 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway

2008 2007 2006 2005

Racerapport Kinnekulle Ring 2008-05-11

Vi har haft en ganska lugn uppladdning inför tävlingen. Nattjobbet gjorde vi inför testet två veckor tidigare. Meningen var att vi skulle testa på lördagen men det blev på söndag och tur var det. Vi fick kört bilen både på torrt och vått underlag vilket var bra. Allting fungerade bra och vi hoppas nu att de ansträngningar som vi gjort för att få upp tillförlitligheten gett utdelning. Helt nytt elsystem, lättning och omkonstruktion av spacers och ytterligare förbättringar på växellådan samt lite aerodynamiska förbättringar har hållit oss sysselsatta under våren. Lite sista dekaltrimmning på lördagskvällen och sen var det dags. Till tävlingen hade vi fått förstärkning i depån av Johan samt av Lena som hjälpte oss med mathållning. Stort tack för hjälpen.

Strategin inför kvalet var att försöka ta en placering bland de tio bästa för att på så sätt undvika eventuell start kalabalik i första starten för året. Robert fixade en nionde plats på sitt första varv. Tanken var att Daniel skulle försöka putsa det något ytterligare men efter två varv så började bromspedalen bli svampigare och svampigare. Efter luftning av bromsarna så blev det bättre men det fanns tyvärr ingen tid kvar till att försöka göra ett bättre kval varv.

Joakim tog starten utan några större problem och höll ett bra tempo. Efter en 25 minuter hamnade han dock i sandfållan och var tvungen att få lite hjälp att komma loss. Han kunde fortsätta men nu så började bromsen bli lite konstig igen så i samband med tankning och förarbyte så luftades bromsarna ännu en gång. Efter detta så funkade de bra resten av tävlingen. Nu hade vi tyvärr rasat ner till 25:e plats från vår nionde start position men med fem timmar kvar att köra så allt hopp var inte ute. Daniel körde på bra men tyckte att det var lite halkigt så i samband med safetycar så tog vi in honom så att Göran kunde justera lufttrycket något. Det hjälpte och det blev mycket bättre. Efter nittio minuter så tog Robert över. Robert gick hårt ut direkt och körde precis som han alltid gör, full attack. Det gjorde han i en timme ungefär men sen var det slut på däcken. Stopp för tankning förarbyte och däcksbyte. Vi hade nu arbetat oss upp till en nionde plats. Joakim tog över och kom ut med nya däck fram och gamla bak plus fulltank. Han hade svårt att hålla uppe tempot då bilen kändes överstyrd. Mot slutet av stintet så började de bli bättre. Eftersom vi fick ta in Robert lite tidigare än beräknat så var vi tvungna att göra ett förarbyte innan tävlingen var slut.Turligt nog så blev det en sista safetycar situation så vi kunde göra detta. Sedan åkte Daniel ut och avverkade resten av tävlingen. När han tog målflagg så hade vi klättrat upp från 25:e plats till 6:e plats. Hela teamet var hel nöjda med resultat och hoppas nu att vi sett slutet på förra årets uppförsbacke.

Dagen var lyckad och nu hoppas vi att det skall fortsätta så här i resten av året. Stort tack till våra sponsorer och alla andra som hjälper oss och grattis till dagens segrare.

Copyright 2008 Ciceron Motorsport