Kalendarium 2008

2008-05-11 - 6 timmars långlopp, Kinnekulle Ring
2008-06-14 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-07-06 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway
2008-08-24 - 6 timmars långlopp, Falkenberg Motorbana
2008-09-07 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-10-04 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway

2008 2007 2006 2005

2008-07-10 Racerapport Sturup
Det hade varit en tråkig helg på Knutstorp. Hur vi med 214 svänghjulshästar lyckats vrida loss navet i lamellen kan jag inte förstå. Men kopplingen är skickad till Sachs i tyskland för att få reda på det. Alla var mycket laddade inför racet. Vi visste att bilen inte fungerade så bra Sturup men det såg ut som att det skulle bli regn vilket skulle ge oss en chans till en bra placering.

Inför denna tävling så hade vi uppgraderat Göran till raceengineer vilket han skötte utomordentligt bra.Träningen fungerade bra. Med en blöt bana fungerade bilen bra och inställningarna var också ok. Tyvärr så började det torka upp direkt när träningen startade. Regnet hängde i luften men det blev inget mer än det som kom innan träningen. Vi lyckades ta en sjunde plats vilket vi var nöjda med.

Starten gick och direkt så började Daniel klaga på att bromsen blev svampig. Vi fick ta in honom och lufta bromsarna. Det blev bättre men inte bra. Han fick pumpa upp trycket på rakorna mellan kurvorna. På sturup så är dessa inte särkskilt långa vilket resulerade i ett frenetiskt pumpade med bromsen. När han väl kommit in i körningen så kom nästa problem. Styrservon gav upp. Detta var inte bra. Speciellt här på Sturup med alla tajta långsamma kurvor. Han fick pumpgasa i alla kurvor för ens lyckas få den att svänga runt. Daniel rapporteade in på radion att det fungerade hyfsat att köra med halvtaskig broms och muskel servo. Vi gjorde bedömningen att vi skulle fortsätta utan åtgärder. Efter 90 minuter bytte vi till Joakim och tankade. Det fungerade bra. Tank teamet denna helgen bestod av Henrik, Johan och hans bror. De skötte sig bra. Joakim kom in i körningen efter några varv. Om vi nu kunde hålla detta tempot hela vägen in i mål så skulle vi nog kunna ta en hyfsad placering i alla fall. Då så fick joakim svartflag och stop & go för körning på någon vit linje någonstans. Enligt bestraffningsvakten så hade han genat över depå infarts linjerna. Väl ute på banan började han undra varför ett sådant straff utdömts. Alla genar ju där. Han höll precis samma spår som alla andra. Konstigt. Efter ytterligare 90 minuter så bytte vi över till Robert och tankade ännu en gång. Robert körde på men efter en timme så började varvtiderna öka. Vi gjorde bedömningen att han var trött efter 60 min muskelservo. Vi gjorde ytterligare ett byte och med tankning och insåg att det inte var Robert som var trött utan framdäcken. Robert rapporterade lite kontakt med ett annat ekipage på banan men det var inget som hade gått sönder trodde vi. Senare upptäckte vi att camber sjusteringen på höger bak hade lossnat och medförde att vi hade variabel camber och en rätt orolig bil i inbromsningarna. Med två 50 minúters pass kvar bytte vi framdäcken. Daniel tog första passet och sedan var det Joakims tur. ytterligare ett straff för att ha genat över en vit linje. Daniels fina uppkörning till sjunde plats var förlorad och till sist blev det en elfte plats.

Efter denna tråkiga tävling på Sturup ser vi verkligen fram emot Falkenberg. Sveriges roligaste bana och ssk brukar altid sköta organisationen bra. De gånger vi kört med S40:n här har den altid funkat fint. Snabb bana med svepande kurvor funkar bra med framhjulsdrivet. Konkuransen lär bli tuff med alla team baserade i Falkenberg men kul skall det bli.09:06 2008-07-04 Regn på gång!

Ser ut som att det blir alla fall en regn tävling i år. Vi i Ciceron Motorsport ser fram emot detta då vi har en mycket lättkörd och snabb bil när det är blött. På Kinnekulle förra året så tog vi pole position när det var lite fuktigt på banan på kvalet. Tyvärr så torkade det sedan så det blev ingen framskjuten placering men det skall det bli på söndag. Som sveriges knixigaste bana så går det inte jättefort på Sturup men banan är ändå mycket rolig att köra. Alla är superladdade inför helgen och hoppas det blir en rolig tävling.

Copyright 2008 Ciceron Motorsport