Kalendarium 2008

2008-05-11 - 6 timmars långlopp, Kinnekulle Ring
2008-06-14 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-07-06 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway
2008-08-24 - 6 timmars långlopp, Falkenberg Motorbana
2008-09-07 - 6 timmars långlopp, Ring Knutstorp
2008-10-04 - 6 timmars långlopp, Sturup Raceway

2008 2007 2006 2005

2008-09-09 Dubbel Sjua!

Efter en sjundeplats på Falkenberg och en problemfri tävling så såg det ljust ut för Ciceron Motorsport. Nu var det enda problemet att nästa tävling var på Knutstorp. På fyra år, två tävlingar om året så har vi aldrig kört på Knutstorp utan att någonting gått sönder. Dessutom så var vi bara fyra man som skulle genomföra tävlingen. Två förare och två mekar.

Kvalet började med inkörning utav bromsarna. Nya belägg runtom och de som vi använder fram är rätt hårda så de kräver en del inkörning innan man får bra bett i dom. Att köra in bromsarna tog lite längre än normalt eftersom hade en ganska blöt bana. Efter 30 minuter så verkade det som om de hade satt sig ordentligt. Vi tog in bilen och bytte däck och så var det dags för Robert att försöka få till en bra kval position. Det tog ett tag att få upp tempen i däcken med sedan så gick det bra och han lyckades få till en femte kvaltid. Vädret var nu perfekt för de framhjulsdrivna bilarna. Banan var fuktig och det stänkte lite, tillräckligt för att banan skulle fortsätta att vara fuktig men inga stora vatten samlingar eller risk för vattenplaning. Vi hoppades att vädret skulle hålla i sig hela dagen men så blev det inte.Direkt när starten gick så började det spricka upp och efter en timme var det blå himmel och torrt på hela banan. Första delen av tävlingen bestod av otroligt mycket safetycar då flera hade svårt med greppet och att hålla sig på banan. Efter första timmen var vi kvar på femte plats men med lite oflyt med safetycar vid första förarbytet och tankning så föll vi ner till trettonde trots det fina depåarbetet av Henrik och Göran. Vi fick även pysa lite luft ur däcken eftersom vi hade startat på regn sättning så hade däcken blivit för varma då det hade torkat upp.

Med nypysta däck och fulltank kom Joakim ut på sitt första pass. Han hade laddat hela morgonen för att köra på regn och blev lite förvånad när det var helt torrt överallt när han kom ut på banan. Bilen fungerade bra och det var bara att köra på och försöka plocka några placeringar. En hel del safetycar även under detta pass. Dags för förarbyte, tankning och däcksbyte. När vi gick in för byte så var vi på elfte plats. Göran och Henrik fixade tankning och däcksbyte utan några problem och han med att fylla på lite olja också.Robert kom ut på elfte plats och låg kvar där under hela sitt pass. Robert märkte dock att varvstoppet kom in något tidigt så man fick släpa gasen den sista biten innan inbromsningen i slutet rakan. Resten av varvet kunde man shortshifta så det fungerade bra i alla fall.

Efter sista tankningen och bytet så skulle Joakim köra i mål. Med en timme kvar låg vi på nionde plats. Som tur var så var det flera framför oss som inte hade gjort sina sista stopp så efter ett tag så hade klättrat upp till sjundeplats. Med en halvtimme kvar så var det två varv upp till sjätteplatsen och två varv ner till åttondeplatsen. Joakim slog av på tempot och inriktade sig på att bevaka sjundeplacering. Det blev dock flera safetycar situationer och när fältet släpptes blev det väldigt stökigt med flera ekipage som gick sakta för att ta mål flagg och flera som jagade placeringar. Joakim lyckades hålla sig utanför incidenter och tog bilen i mål på sjundeplats.

Teamet kände sig helnöjda med ännu en sjunde plats. Nu gick vi upp på sjunde plats i serietabellen och med en bra placering på sista tävlingen på Sturup så kan vi klättra lite till. En hel tävling på Knutstorp utan att något gått sönder, verkar som vi hittat lite tillförlitlighet någonstans i gargaget. Kändes även bra att vi lyckades genomföra tävlingen så bra med bara fyra teammedlemmar. Men efter Göran och Henriks stabila depåarbete kändes det som om vi hade en hel depåarmè. Nu laddar vi för säsongsavslutningen på Sturup.

2008-09-05 Då var det dags för Knutstorp igen....

Knutstorp är en bana som vi inte haft någon tur med. Ett antal avåkningar har skett här, hjul har ramlat av, flera motorer och växellådor har gått åt och nu senast en koppling. Men man måste vara optimist om man skall hålla på med motorsport. Målsättningen inför helgen är att ta målflagg och kan vi göra det med en topp tio placering så är vi mycket nöjda. Vi kommer vara ett något decimerat team inför helgen. Fyra man, två förare och två mekar, det kommer bli tufft. Göran och Henrik kommer sköta depåarbetet och Robert och Joakim skall köra. Men som sagt optimist måste man vara. Uppladdningen har varit bra i alla fall. Bil och verktyg lastades förra veckan och sedan har Robert varit i fjällen och tagit det lugnt. Vi andra har varit hemma och jobbat. Skall vi hoppas att det regnar denna gången. Om jag inte minns fel så är det två år sedan det regnade under en ERcup tävling men optimist måste man vara......

Copyright 2008 Ciceron Motorsport